čtvrtek 16. září 2010

S vůní jihu..



slunce, masivní dřevo, vůně levandule, dobré jídlo se skleničkou lahodného vína... není divu, že patřím k obdivovatelům destinací jako jsou Toskánsko či Provence.... svůj sen prožít zde část svého života....si plním v podobě knih, které mne vždy naprosto vtáhnou do děje..

Dnes se, ale s Vámi podělím o knihu z jiného soudku....


Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně...

Tato "kuchařka" nás zavede na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Navíc je zde  více než stovka receptů... no není úžasná? :-D


5 komentářů:

danah řekl(a)...

Ahoj Zuzí :-))
gratuluju k takovému počinu, jakým je Tvůj nový BLOG....hned v úvodu mě oslovily všechny Tvé příspěvky a budu se těšit na další. Moc mi chybí Tvé povídání o ŽIVOTĚ s vaším zvěřincem i další drobné příběhy všedního dne.
Kuchařku si nejspíš pořídím, i když vařím víceméně alá já a lednice :-)
Těším se na pokračování.
Dana

Susie řekl(a)...

Dškuji Daníí :-) budu se snažit vytvořit zde takovou malou oázu klidu, pohody, ale i úsměvů, ke kterým jistě přispějí mé příhody se zvířátky i milou polovičkou panem L .-)
Krásný víkendík...

Lusikka řekl(a)...

Ahoj,
Tvoj krásny blog som našla cez Sharkin. Presne takto vyzerá raj na Zemi. Prajem všetko dobré! Túto kuchárku mám od piatku a pomaly nemôžem spať kvôli rozmarínovému a tymianovému medu, ako sa k nemu dostať :-)
L

Susie řekl(a)...

:-)) mám radost, že jsi tu :-) S.

kity řekl(a)...

Mám ju aj ja, je uuuuuužasnááá...

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥