Tento recept jsem získala asi před deseti lety, možná i dříve :-)) od své kamarádky Izabely, úžasné kuchařky jejíž pečení hmmmmmmmmmmmmmm bylo vždy bravurní
bábovka velice chutná i panu L
.-)
recepís: 4 celé vejce
24 dkg cukru krystal
24 dkg pol. mouky
24 dkg oleje nebo hery
1 lžíčka skořice (může být i více dle chuti)
1 prdopeč
4 velká jablka nakrájet na větší kousky
nasekané ořechy
vše smícháme, vlijeme do formy / já používám silikonovou, tak jen vymastím olejem a nevysypám /
pečeme na180°C v předehřáté troubě, zda je hotová zjišťuji špejdlí, bábovka potřebuji více času než klasická třená nebo šlehačková
10 komentářů:
Zuzííí, úplně cítím chuť, vůni a dělám si laskominy! Pěkné dny!
DĚKUJI ZA RECEPTÍK. MOC HEZKY NAFOCENO.
JÁ PRÁVĚ ŠROTÍM HISTORII, TAK PEČENÍ BUDE MUSET POČKAT. ACH JO.
PARÁDNÍ VÍKENDÍK PŘEJI. BOHDA
Zuzííí, hned bych ochutnala... Vypadá báječně a určitě i skvěle chutná. Jablkovou jsem ještě nedělala. Strašně moc děkuji za receptík.Píšu si... Jablíček mám ze zahrady ještě dost, tak ji vyzkouším. O víkendu máme ve vesnici, kde žila moje babička posvícení, tak budeme zase péct koláčky. Prima večer, Soňa
Děkuji za recept, miluji vše kde jsou jablka!
Bon appétit:))
Krásný večer a neděli
Fleurette
Rituško,tvoje bábovka je neodolatelná...Jediná buchta která se u nás sní celá,já moc nepeču,ale ta tvoje je prostě nepřekonatelná...A čím víc jablíčková tím líp...a to ji dělám už od dob selskýho.Máš krásnej blog a děkuji za návštěvu.Krásnej víkend.Monis
Velice mne těší, že vás bábovka oslovila :-)) Krásnou nedělinku :-))
Monis děkuji :-))
Zzui, mňam, bábovka vypadá báječně. Díky za recoet, určitě ji vyzkouším. katie
Ahoj Zuzíííí, od doby co jsi receptík zveřejnila na livu, patří tato bábovečka k nejoblíbenějším buchétkám v naší rodině :-)
Milá Zuzí, vďaka Tebe aj Izabele, bábovku som upiekla a spravíme si ju znova, je vynikajúca! L
Mám radost, že se bábovečka ujala i ve vašich kuchyních:-))
Krásný nedělní večer sluníčka :-))
Okomentovat
♥ Děkuji za návštěvu ♥