čtvrtek 6. ledna 2011

Přehlídka flaštiček a nasušených dobrůtek

Sušíte rády bylinky, houby a různé ovocíčko jako já? Přiznám se, že mne to děsně baví, nejdříve chodit s košíčkem, plnit ho poklady a dary přírody, rozprostřít, pověsit,  nasát vůni a těšit se na koncový výsledek. Vlastně to co mě baví je právě ta první část. Vždy si libuji jak mám krásně nasušeno něčeho zdravého, voňavého...  Mezi nejvíce používané v naší kuchyni patří rozhodně houby, rozmarýna, petržel a švestky, které jsou posléze namočeny do rumové lázně, chilipapričky - znáte Apače? .-)

7 komentářů:

Lennka řekl(a)...

Zuzanko, taky miluju sušení, lahvičky, flaštičky, dózy, nádoby :-)) Celou zimu využívám to, co jsme přes léto nasušili. A houby miluju úplně nejvíc :-) Krásný den

Reia Aria řekl(a)...

Ahoj Zuzí, koukám, že se tu scházejí staré selčičky:-). Jestli se jednou dočkám své kuchyně a oprostím se od všech nepodstatných věcí, tak doufám, že tuhle sušenou krásu si doma taky budu držet a konzumovat. A v novém roce v krásném novém kabátku, ach ta barva!
Mějte se fajn na statečku, zdravííím:-*

Pagnin Pamela řekl(a)...

ciao bella molto chic, mi piace un sacco, anch'io l'ho fatto su una credenzina ,baci

Susie řekl(a)...

Ciao bella Pam, sono contento che ti piace questo cappotto, l'italiano .. Moda italiana e di amare il rossetto rosso

:-))

Susie řekl(a)...

Lenničko, Sharinko... děkuji sluníčka :-)) Sharinko, určitě se své vysněné kuchyně dočkáš!

Anonymní řekl(a)...

Zuzanko.. zase krása!!! Flaštičky taky miluju a o bylinkách ani nemluvím. Každým rokem mi jich přibývá ... Už to nemám ani kam dávat, jenže když ono to taaaak láká utrhnout, nasušit.. :-))))
Přeji krásné dny a děkuji za pohlazení u mně :-))
Eva ( Evikahu)

Susie řekl(a)...

Evíčku :-))) i tobě krásné dny:-))

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥