neděle 6. března 2011

Velikonoce jsou za dveřmi..

krásné nedělní ranko milé blogerky, jak se máte? Doufám, že skvěle, a že si užíváte chvilkového sluníčka. My včerejšek věnovali převážně zvířátkům, venku bylo nádherně a tak by byla škoda nevyužít čas k dlouhé, aktivní  procházce. Na zápraží jsme pak s pesanama odpočívali a chytali bronz. Dnes se sluníčko zatím schovává, uvidíme zda zasednu k šicímu stroji nebo mě to nakonec vytáhne ven. Slepičky už začínají po zimní přestávce snášet a mě napadlo, že tyto VELIKONOCE nemusím vajíčka ani barvit, protože není nad originál toho co umí vytvořit příroda, v tomto případě slepice :-))
Dnes přidám několik svých velikonočních dekorací a vajíček z minulých let a až přijde čas, pochlubím se tím co umí naše slepičky :-)

zde jsem použila bílá vajíčka, do kterých jsem vyvrtala malinké dírky, použila jsem starou aromalampičku, kde jsem rozpustila bílou voskovku a špendlíkem ji nanášela kolem vyvrtaných direk, vznikl tak krajkový efekt (madeira), dozdobila barveným peříčkem a hotovo :-)

další rok mě zaujala technika barvených vajíček v inkoustu, ten lze zakoupit v různých barvách
pak stačí vzít do ruky starý, dobrý zmizík a fantazii se meze nekladou 

když už se mi nechtělo malovat, využila jsem látky a našila látková vajíčka a zajíčky jako zápichy, nebo jsem vajíčka prostě ozdobila látkovou mašličkou ( vajíčka z předchozích let mám schovaná, zde jsou vidět madeirová čistě bílá a ještě husí vejce, které jsem ladila do zelených barev)



a toto jsou snad naše 1. velikonoce, to jsem ještě střídala závěsy i dekorace podle ročních obdobích
 jaro bylo samozřejmě žluto-zelené .-)
opět technika madeiry, jen vajíčka jsem na začátku obarvila

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zuzíííí.. to je krása!! Jsi studna nápadů :-))) Nádherné inspirace.. Ty madeirové jsme vloni zkoušely taky.. Jsou jednoduché a krásné ! Letos se musím víc snažit :-)) Tvoje fotečky mě nabudily natolik,že bych se hned pustila do jarní výzdoby..
Děkuji a přeji hezkou neděli :-)))
Eva (evikahu)

Susie řekl(a)...

Evíčku i Tobě přeji krásnou neděli, zatím to vypadá spíš na déšť tak asi budu tvořit doma a ve 13.hod jsou mé oblíbené Rosemary and Thymian .. Vraždy v zahradách, to se pokochám krásou anglických zahrad :-)) a asi pozměním deko v obýváku... přece jen polštářky s vánočními medvědy už nejsou aktuální hihihi

Jaromila řekl(a)...

Díky za optání, dobře ! V chalupě, ale venku to fučí, že i kocour se tlačí ke kamnům !
To , co jsi předvedla je tedy pěkná jarnědekorační smršť :D
Zaujal mně, m.j.puntíkatý kohoutek, ten je fakt roztomilý(jestli se to dá o kohoutkovi říci..), pak mně potěšila panenka s mašlí. Taky mám takový celuloidový nádhery na komoře schovaný.....
Měj se pěkně a poškrabkej zvířátka.....
Jaromila

EvikHolik řekl(a)...

Zuzí vidím, že koukáme na stejný pořad :-)...já ještě při obědě stíhám receptář :-)..hezkou neděli tobě i Ládikovi ♥♥♥

Anonymní řekl(a)...

Nádherné velikonoční dekorace!!! Madeirové vejce mám taky schované, doufám, že v krabici přežily zimu :-) Přeji hezkou neděli. Aneva

Kaiva L. řekl(a)...

Zuzí, krásné, jsi moc šikovná.
Hezké pondělní odpo.
IVA

Anonymní řekl(a)...

Moc hezka vajicka,jsi sikovna.Ella

Lennka řekl(a)...

Zuzí, to je nádhera. U Tebe se mi velikonoce tak moc líbí. My už je moc neslavíme, beru je jen jako oslavu jara... Ale tady ve městě to nemá tu správnou atmosféru ;-)

Anonymní řekl(a)...

Zuzí jedním slovem kráása a všechno je táák něžňoučké.Sakra,sakra už bych měla taky začít.Jo a ten beran to je chlapák.My jsme doma měli taky hospodářství a taky takovou velkou "obludu".Umřel na stáří,protože Pepíčka by nikdo nedal.Vyrostl na flašce a tak to byl náš miláček.Ale potvora pak taky trkal:-).Přeji krásný den.Věra.

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥