neděle 9. října 2011

Rostou..

krásné to houbařské zvolání :-)) S panem L. nepatříme mezi houbaře, kteří by si přivstali a šli na houby. Spíše to pojímáme - jako procházky po O. :-)) Toto je výsledek jedné takové procházky minulý víkend...

takovéto hřiby na nás čekaly přesně 3
:-))


z hřibů jsem udělala houbovou omáčku a zbytek sušíme a sušíme :-))

KRÁSNOU NEDĚLI
MĚJTE SE BÁJEČNĚ

15 komentářů:

Januška řekl(a)...

Ahoj Zuzi, moc tě zdravím. Krásné úlovky! Máme rádi houby na všechny způsoby -polévky,omáčky,smaženice,zavařené v nálevu..., taky mám zásobu nasušených hub, i když ne letošních, ale jsou v pořádku a stále nádherně voní.

My Home Style řekl(a)...

No neke ! Tak to je uzasny ! Zavist. Ja bych z techto pokladu 100% udelala houbove rizky, ktere zboznuju, a zbytek mrazak :) Pa P.

Bíba řekl(a)...

No vida,co radosti a užitku může přinést procházka po O :-)krásně nasušeno :-)pěknou neděli věra.

Amelie řekl(a)...

Ta první fotka je úžasná. Nádherné úlovky, hezké fotečky...parááda. Krásnou neděli.

eL Familia řekl(a)...

Tak to je nádhera...houbička jak vymalovaná. Gratuluju, tohle jsem v životě nenašla a asi ani nenajdu:)

eL Familia řekl(a)...

Tak to je paráda....houbička jak vymalovaná. Takovou já nikdy v životě nenašla a myslím, že ani nenajdu. Gratuluju k úlovku:)

Susie řekl(a)...

Peti, řízky taky byly -plná mísa:-)sice až včera, pan L. vyrazil sám s Amirem a donesl obdobný koš, musím ho pochválit i za to, že mě tentokrát ušetřil obalování i smažení .-)a zvládl to na 1*:-)
Škoda, že nejsem v lese foťák, byla by to krásná fotka - hřibové trojice .-)**
Právě se dívám na telku na Emanuela v kuchyni... dělá mi chutě s liškama, ty tady moc nerostou, za těmi musíme na Lipno..

My Home Style řekl(a)...

Tak na to musim jeste reagovat:) Na Itala jsem se taky koukala a malem jsem to musela vypnout (jak se mi sbihaly sliny), kdyz jsem videla ten kos lisek !! Lisky miluju, ale bohuzel jich v lese moc nebyva. Jj, jizni Cechy - tam je to o necem jinem :) (taky odtud pochazim)... Hezky zbytek nedele. Petra

Lezarts řekl(a)...

To je pastva pro oči i chuťové buňky!Máte štěstí, u nás roste "houby"...
Dobré chutnání, přeji!!!

Susie řekl(a)...

Peti, jen mě překvapilo, že dal nakonec k rozetce syrové lišky, pro oči nádhera, ale radši bych je baštila všechny tepelně upravené... v lese si občas do houby kousnu, ale v hlavním pokrmu... nebo mi něco uteklo - a upravoval i je? Ale i tak... je to super pořad .-)

Ilona Ř. řekl(a)...

Zuzí,
ty teda jsou !
Ano máš pravdu rostou , tedy alespoň u Vás v Jižních Čechách ;-)
Byli jsme u Vás o víkendu / na Pecáku / a byla jsem naprosto v šoku , všude kolem jen lesy plné hub a nikde ani živáčka :-)
Houby moc ráda sbírám i jím , takže byl hubník, dršková plévka z kotrče, kyselačka, obalené a plno jich skončilo v mrazáku . Nejraději bych je všechny usušila , ale bez sušičky to jde v paneláku špatně ;-)
Ilona D.

NikAntik řekl(a)...

Was für ein schöner Fund! Wunderbar! Guten Appetit!
Co najdete pěkné! Wunderbar! Dobrou chuť!
Nazdar, Nik

Monika řekl(a)...

Tak takove hriby jsem uz leta nevidela....jsou nadherne! Ja jsem si dnes nazbirala lisky ale proti vam jsem uplny bridil:)) Preji krasny tyden, ahoj, Mnoika

Soňa řekl(a)...

Zuzí, ty teda jsou :o)....i u nás v Brdech rostou houbičky :o)O víkendu jsme našli dva košíky...paráda, ale tak velké jsme už dlouho nenašli. V neděli byla smaženice s brambůrkami a zbytek šlo také na sušení...
Máš vše moc hezky nafocené!
Přeji pohodový celý týden, Soňa

Madlenka1 řekl(a)...

To je úroda...u nás nic moc, letos jen pár kozáků a klouzků...
Přeji krásné podzimní dny...Magda

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥