pátek 11. května 2012

Nejdříve vám všem velké DĚKUJI za krásné komentíky, jste moje sluníčka*** Těším se až bude chvilka na surfování a oplatím vám návštěvu pokocháníčkem .-)

Dnes jsem úspěšně zmákla tu zkoušku, takže víkend bude bez učení .-) jen počásko nám moc nemá přát, ale zem je vyprahlá a každá kapka vody je vzácná.... tak si prostě najdeme jinou zábavu .-) Že by.. virtuální návštěvy .-)....

Dnes vás pozvu do naší užitkové zahrádky.., kde už vše začíná růst,... no mrkev a petržel si zatím dávají na čas...., doufám, že nás o víkendu nepřekvapí kroupy,.. co holky???..
Heslo na víkend: "Hlavně schovat truhlíky!"











Jakmile mě kozy zmerčí u záhonů, jsou tam v cukuletu! Skákají na plot a dožadují se pamlsku v podobě křídlatky nebo v pozdním létě, když likviduju přerostlé odnože jahodníků -  po těch by se  přímo umlátily :-)


v zeleni je to hnedle veselejší



Těším se na obnovení sadu, .. stromy bohužel dostaly od ovcí a nyní i koz pěkně na frak!
V plánu je protáhnout užitkovou zahradu až do sadu, oplotit a holky budou mít po hehe .-)

Zato stromy budou žít :-)


Krásný večer, krásné dny***

Susie


6 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Gratuluji ke zkoušce, nádherná zahrádka.

Bíba řekl(a)...

Ahojky Zuzi,to je nádhera ta tvoje zahrádka.Já už sklízím ředvičky,mrkev už mám protrhanou, salátky se kulatí, rajčátka a okurky začínají kvést, tak bojííííím,bojíííím,aby nepřišlo něco šerednýho.Gratuluji ke zkoužce, vím co je to za úlevu, člověk si pak všechno víc vychutná. Přeji krásné dny. Věra.

Lennka řekl(a)...

Zuzanko moje šikovná ;-) Ještě jednou gratuluju :-* Není nad domácí zeleninku, jak já miluju vytáhnout mrkvičku, umýt a hned jí sníst, to je lepší než nejlepší čokláda na světě :-)) U Vás je tak krásně zeleno, není ten svět hned veselejší?
Snad kroupy nebudou, tady prší, zatáhlo se a je příjemně, musím se přiznat, že mi vedra asi nebudou dělat dobře, včera jsem odpoledne proležela :-)) Zatím co Ty jsi byla pracovitá, pusinku a krásný den
Lenka

Ilona Ř. řekl(a)...

Zuzanka také gratuluji , truhlíky mám raději uklizené v garáži, prší, ale zatím to nevypadá až tak zle :-)
Na budování zahrádky se teprve chystáme, zatím bojujeme s plevelem, a koukám, že kozičkám chutná křídlatka . Tak je pošli k nám ;-)
Já s ní už totiž bojuji druhým rokem a mršce se po všech těch chemických přípravcích daří výborně :-(
Nemáš nějaký osvědčený recept , jak jí zlikvidovat ? ;-)

Susie řekl(a)...

Ilonko, mě L. včera ukecal ať je nechám na oknech.. a dnes dopoledne jsem je v největším lijáku letěla uklízet hahaááá.., ale jde pouze o dva co jsou na místě, kde zahání, takže pohoda.. .-)Křídlatka je invazivní rostlina a bohužel její likvidace není jednoduchá, neznám v podstatě nikoho kdo by na něco přišel... náš profesor ji využil jako živý plot, ale stále ji musí roundapem regulovat, aby nepřekročila práh sousedova pozemku... ale pro hospodářská zvířata je plná vitamínů, stopových prvků a ńamkou .-) takže budu dál jen trhat a krmit :-))

Lusikka řekl(a)...

Zuzí, ďakujem za nákuk do užitkovej časti záhrady! Mám pár čísel časopisu The English garden a veľmi sa mi páčia články s fotkami z okrasných záhrad a pri každom sídle majú aj veľkú užitkovú časť - obvykle je to ohradená záhrada kamennými alebo tehlovými múrmi a ešte aj takéto záhrady majú pekne upravené. Tak nech vám to pekne všetko rastie, aby ste si pochutili! Sad je skvelý, úžasný priestor, máte to tam nádherné. L

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥