pondělí 17. srpna 2015

STYL


Naposledy jsem naťukla oblíbené styly bydlení, jaké kdo upřednostňujete barvy, kombinace atd.
Mám velkou radost z vašich komentářů i z toho, že v tom nejsem sama .-)
Moc vám děkuji♥ :-)
Slíbila jsem pokračování.. tak dnes bude styl patřit módě, oblékání, ...

Věřím, že patříte mezi ženy, které milují býti ženami a tento dar přijaly se vší parádou, láskou a radostí - SI TO UŽÍT! Tak jako já. :-) Mám na mysli ve vší počestnosti! Co se módy, stylu,  výsady se čančat týče.. .-)

Pokud ne, pokud ještě tápete a móda, líčení, vám ještě nic moc neříká, nebo je důvod, který vás brzdí... Věřte mi, že takový důvod neexistuje!  Je to jen v nás samotných.
Zkuste se zamyslet proč to tak je..  co byste opravdu ráda???  Znám spoustu krásných žen a jsou to různé věkové i váhové skupiny. Nikdy nezáleží na věku ani váze, ale postoji k sobě samé..
Jak se vnímáme, jak se dokážeme mít rády.. a přesně tak nás vnímají i ostatní.

Než se rozepíšu o outfitech, co ráda kombinuji, jaký styl mi vyhovuje .. atd.. musím zmínit to nejdůležitější! Ale ještě předtím si skočím pro hrnek mé oblíbené kávy..
Taky můžete .-) ještě je čas.-) Bude to DLOUHÉ :-O


 
Jsem tu. Jdeme na to .-) Takže to podstatné je:
  • Milujte své tělo!

Milujte své tělo a noste jej s grácií! Dopřejte mu péči, lásku a nestyďte se za něj, ať máte či nemáte ideální míry! Jedna má bývalá kolegyně trpí velkou nadváhou. Tedy ona netrpí ve smyslu, že by z toho byla sklíčená a zanevřela na krásné oblékání. Naopak! Mohla by být příkladem všech žen, jak sladit outfit a módu si užívat! Zde jsem měla spíš na mysli to, že její tělo má prostě takové dispozice a ačkoliv cvičí, správně jí, kila zůstávají. Ale věřte mi, že na ženskosti a ladnosti jí to neubírá! Vždy šik s úsměvem a závojem omamné vůně..
Tak ji známe.. A ta tedy umí vykouzlit úžasné outfity sobě na míru!
             Milujte své tělo a užívejte si módu skrze svá kila i věk..  Je to už pár let co jsem se svou o 30   
             let starší kamarádkou jezdila pravidelně shopingovat do Rakouska. Ano, tenkrát jsem
             nechápala proč  - ač si to mohla se svou postavou a šarmem dovolit - odložila letní Top se 
             třpytícím se nápisem SEXY. Dnes už to vím :-)  Ale pozor! Taky se nemusíme a já 
             věřím nebudeme halit do nudných kousků, aby nás nebylo vidět, protože na nás přece už 
             nesejde!
             Ó jak často tohle slýchám.. a jak mi je smutno, že to má některá z nás takto nastavené.

NE! Na každé ženě sejde! A moc! Navíc se jedná hned o několik radostí dohromady! 
Upravená se cítíte krásně VY! A upravenou a krásnou vás vnímá i OKOLÍ! Navíc těšit se z nákupů nových bot, kabelky či nového kousku do šatníku.. ou jéééééééé kdo by to nemiloval .-)

Zrovna před týdnem jsme seděli s přáteli na zahrádce jedné restaurace, když nás přišla obsloužit servírka.. vzhledu nevábného ba dokonce jsme všichni měli pocit, že utekla z nějakého natáčení, kde hrála čarodějnici :-O.. opravdu.. šedá pleť, žluté zuby, na sobě podivný hadr připomínající cípaté šaty.. vlasy prošedlé.. ) komentář pana L ani kamaráda radši psát nebudu, ale jisté bylo, že nás okmažitě přešla chuť k jídlu.. protože její vizitka se snoubila i s kuchyní, kde a jak nám vlastně naší objednávku chystají :-O No nemýlila jsem se. V kávě se mi topil  vlas.. a to ostatní také stálo za starou bačkoru! Za chvilku přišla její kolegyně. Upravená, čistá, úsměv.. Hned jsme se cítili lépe! Vím.. tento příklad byl extrém, ale proč? Proč o sebe ženy nepečují? Vždyť je to radost :-) Jít si něco nového koupit.. cítit se skvěle.. pečovat o své tělo - to by měl být už opravdu základ .-)  o hygieně nemluvě! To bych zašla opravdu už do extrému ( když se mi vybaví tvář oné  "dámy"). uááááááááááááááááá

Takže..přeskočíme základní hygienické návyky, které MY.. MÁME :-) a skočím na další post..

JSME JAKÉ JSME A TAKOVÉ SE MĚJME RÁDY!!!

Možná mi nebudete věřit, ale to jak vypadáme, jaké tělo máme.. má svůj důvod! Hraje v našem životě přesně tu roli, kterou hrát má! Hru o přijetí.. sebe sama, ale pozor! I přijetí ostatních.. .-) oni nás.. my jich!
Věřím, že nepatříte mezi ženy, které na druhé nenechají nit suchou a jsou rády, když mohou kritizovat. Pokud ano, hned toho nechte! Nestojí to za to .-) věřte  mi. Vlastně je to jen obraz vaší duše. Vaší nespokojenosti.

Bude-li útočit někdo na vás, vysílat zlé poznámky.. Neberte si to osobně! Já vím, lehce se to řekne a hůř udělá, ale časem to zvládnete .-) Je to jen taková zkouška - vadí - nevadí .-)
Pokud vám přestane vadit co si ostatní myslí.. o vašem těle.. máte krátké nohy? No a co?
Velký nos? No A? Po porodu zůstalo bříško? Nevadí! Nic nevadí! Přijměte to.
 Věřte mi, že TO ON(A)  - KDO ÚTOČÍ  - MÁ PROBLÉM SE SVÝM TĚLEM! A právě proto potřebuje shodit ostatní, aby si našel(a) své omluvy a cítil se snad "lépe" ??? To snad ani nemůže!
A my s ním můžeme jen soucítit, protože co člověk dává - se mu také vrací.

Spokojený člověk nepotřebuje ubližovat druhým a sobě dokazovat, že je lepší! Zkuste se na něj podívat.. a hned vám to dojde, kde je problém. Není to o vás, ale o něm! Takže..
neberte si to osobně! Tentokrát nejde o vás!
Mějte se rády a nepleťte si zdravé sebevědomí s nafoukaností. Mám pocit, že nás stále někdo učí být sebevědomé, a když na to přijde, stydíme se za to.. , abychom náhodou nevypadaly právě namyšleně! To je přece blbost! Jsou to dvě různé věci. Být sebevědomý neznamená myslet si, že jsme mistři světa a není nad nás.
Ale věřit si, cítit se spokojeně, neponižovat sami sebe a nebát se stát si za tím.

Sama se ráda zadívám na krásně upravenou ženu. Mám radost, když vidím, že jí móda baví, že miluje tu výsadu být ženou. Tak ráda se inspiruji a ráda se svěřím i mé drahé přítelkyni..
" Já dnes viděla dívku.. takovou krev a mlíko, sametová opálená pleť, tmavé dlouhé vlasy, tmavomodré sako, velbloudí ala jezdecké, ale 3/4 kalhoty, lososová rtěnka a úžasný několikabarevný šátek uvázaný taak ŠIK!" Ano na tuhle dívku asi nezapomenu .-) Myslím, že to ona nastartovala mou vášen pro námořnickou modř a hledání toho úžasného odstínu korálové rtěnky .-) Tak to je ta druhá varianta oproti té první (neupravené) ženě i pohledu na druhou ženu.
Nebo minule..blondýnka jako proutek, tak něžná.. bílomodrý outfit.. víc si nepamatuji.. právě jsem počítala dlažební kostky pod mými podpatky, abych nezakopla, když jsem ucítila něčí pohled.. zdvihnu hlavu  a její oči řekly vše.. žádná z nás nemusela vyslovit slůvko a přitom vše bylo řečeno..

Krásné, ne? .-) Jak by řekla madame CHIC .-) .. radost ze života .-)
 
  • Styl
Ano každý máme ten svůj. Někdo ho ještě hledá, někdo ho našel záhy, ale myslím, že takový
styl se stále vyvíjí a jde ruku v ruce s věkem, měnící se postavou, pohledem na život, našimi potřebami a stavem duše. Styl je něco  - co se nedá  naučit. Máme ho v sobě. Odraz naší duše, naší mysli, přístupu k životu. Nandejte na ženu super padnoucí outfit, ale nebude-li se snoubit s její duší, bude z ní jen prázdná figurína ve výloze. Někomu naopak postačí zcela jednoduchý "hadřík"
a ó lalá..
Proto je důležité mít se ráda, cítit se uvolněně, netlačit na pilu a prostě naslouchat svému Já a s módou si hrát.
Sama jsem si prošla několika obdobími a musím říci, že ten stávající můj styl mám nejradši. Ale možná bych to samé řekla i dřív, když jsem hopsala v legínách a romantických krajkových tuníkách ke kolenům.. Prostě každá má věková etapa se nesla ve svém duchu. A věřím, že tak tomu bylo i u vás.
Důležité je, abyste se ve svém oblečení cítili šik. A nejen šik, ale i pohodlně, uvolněně a tak nějak krásně. Ať už dáváte přednost džínům a keckám nebo kostýmku. Ono je to totiž potom velmi znát! Člověk ze sebe vydává energii a jaká ta energie je... záleží právě i na tom .-)
Někdy stačí nový outfit (podotýkám skvěle padnoucí outfit!) a tak vás to nakopne, že jste hnedle plná energie a tvoříte a tvoříte snadno a s úsměvem ve tváři.

Nezapomínejte, že móda je hra! Není třeba tlačit na pilu.  Pokusím se shrnout několik bodů, jak to cítím já. Nemusíte souhlasit! Každý jsme originál, každý vnímáme to své.

  • Každý jsme originál!
          Nejde kopírovat něčí styl, inspirovat se - ano, ale zůstat sám sebou. Sama si ráda prohlížím  
           mnohé inspirace, ale nikdy nekopíruji! Spíš to funguje tak, jak ráda říkám, že mám nakoukáno
           hihi… ano, tak bych to pojmenovala. Inspiruji se - co jde s čím sladit, jaké barvy spolu krásně 
           harmonizují, jsou zajímavé, jak co nosit, čím ozvláštnit, nebo také čím outfit pokazit - čemu se
           vyhnout. A pak už mě napadají vlastní outfitové kombinace. Navíc právě outfit, který totálně
           sekne jiné ženě, nemusí tak krásně padnout vám..  a naopak.
          Časem by každá žena měla přijít na to  - co ji vystihuje. U mě to např. byla zastřižená ofinka 
          a mikádo. Ano. Ofina.. musela jsem se smát, když jsem zjistila, že mě lidé identifikují..
          Ta s tou ofinkou, víš! A světe div se,  věděli :-) No nevím, jak to nyní půjde dál, protože si ofinu
          nechávám růst do délky  délky vlasů. Mé já už potřebovalo změnu a ta přichází s věkem.. i
          změnou šatníku .-)







  • Správná velikost a padnoucí střih je základ!

Budete se smát, ale to je velmi důležité a ne každá žena zná a nakupuje svou správnou velikost. A nejen co se lingerie týče. Sama jsem si donedávna zbytečně kupovala o číslo větší kalhoty i topy… Kalhoty se pak ještě vytáhly… a plandaly na mě… žádný hezký efekt se nekonal. Taky jsem konečně našla značky, které šijí právě střihy kalhot, které sedí mé typicky ženské postavě… tedy štíhlý pas a širší boky… konečně kalhoty, které když sedí přes stehna - neodstávají v pase! Také už vím, že je rozhodně lepší připlatit si za skvěle padnoucí kousek než koupit levně část oblečení, které pak nesedí. Čisté, udržované a nepuckaté oblečení  - to je věřím samozřejmost každé z nás. Takový puckatý svetřík či zapraný Top shodí okamžitě celý outfit. Tak jako laciné boty! Spodní prádlo - to je kapitola sama pro sebe! I tady už hledím na kvalitu. A když jsem ještě asi před 3 roky valila oči, že kamarádka vydala za svou novou BH 900,- Kč ... ( já do té doby "jen" 450,- ... Věřte mi, že rok na to jsem pak šla.. a v butiku s krásným názvem Noblessa.. jsem si dopřála kvalitní kousek své BH.. za 1890,- ! Ano.. a protože taak skvěle seděla.. a konečně BH s možností křížení ramínek.. zakoupila jsem si hned dvě.. jednu v černém a jednu v tělovém provedení .-) a jsou to stále mé hvězdy na výsluní! Bez kostic a naopak s krásnou dvouřádkovou výstuhou v podpaží, aby se netlačilo na místa lymfatického systému. 


Mé oblíbené střihy oblečení - z volných, romantických, vintage střihů jsem přešla na pánsko- ženský styl. Miluji klasiku, nadčasovou eleganci.. Coco nikdy nezklame! Z volného střihu kalhot jsem přešla na úzké nohavice. Slimky nebo volnější stylové chino kalhoty. Miluji. Úzké nohavice ve všech délkách. Saka vypasovaná. Košile - buď projmuté se ženskou siluetou, nebo pánský volný střih, které pak vážu do uzlu, zastrkávám do podolku. Miluju podolky! Ukázat přesku pásku .-) a vzadu nechat košili plandat.
 
 
košile do uzlu




Šaty i sukně A střih. Někdy nosím i typický úzký, vypasovaný střih šatů, ale raději volím pohodlí na bříšku .-) a áčko lecos schová .-) třeba nafouklé bříško po jídle .-) hihihi..
Topy s netopýřími rukávy. Cardigany i pulovry. Pulovry s lodičkovým výstřihem, kulatým i do V. Díky užším ramenům se zásadně vyhýbám raglánovým rukávům. Takže kdo to máte opačně - máte úžasná velká ramena - raglány sem!








Miluji i ležérní módu..


 
  • Barvy

Najděte si své barvy! Barvy, které máte rády, které vám sedí. Ve kterých záříte. Mně už dělalo barevnou typologii hodně vizážistek. Ale nemohu si pomoci. Ano, jsou barvy, které vás rozzáří a sedí nejlíp. Ale nemyslete si, že se barevná typologie skládá ze 4 základních typů. 
Mně vždy řekly  ( krom jedné) že jsem typický zimní typ.. a udělaly mi líčení ala lila.. 
Jenže jen zimní typ.. má hned několik podtypů.. chladný, kontrastní, tmavý.. ano.. a tak je to s každým typem.. Já mám být chladná zima, ale perfektně se cítím i v barvách zimy tmavé. I zde platí dle mého názoru pravidlo – dejte na pocit! V čem se cítíte  WHAU! A pokud tápete. Všímejte si toho, kdy vám někdo pochválí outfit, nebo řekne, že vám to sluší. Jaké barvy máte právě na sobě? Jak jsou zkombinované? AHA! Všímejte si .-)
Trik s přikládáním barevných šátků a zahalenou hlavou v bílém, zná asi každá, že.. ale já bych opravdu spíš dala na ten pocit. Stačí si pak vzít do zkoušecí kabinky barevné varianty a vidíte jaká barva vás rozzáří.. a která naopak utlumí.. a pak už si poskládejte svůj šatník.. z oblíbených barev .-)
             Dám vám další příklad jiné mé kolegyně .-)
Černovlasá pětapadesátnice, nádherná šik žena se drží tří barev. Jsou to:
bílá, černá a červená. Musím říci, že jí to vždy neskonale sekne! Je úžasné, jak si našla nejen správné střihy, ale právě ty tři barvy, které jí naprosto sedí a vystihnou její osobnost. Prakticky má dokonale kombinovatelný šatník. Navíc sází na kvalitu než na kvantitu, takže opravdu nikdy nemůže sáhnout vedle. Skutečně jsem ji nikdy neviděla v jiných barvách a přitom mě to stále baví! Vezme si třeba podzimní teplé černé šaty, teplé černé punčochy.. a ta třešínka na dortu?  Uzavřené kotníkové boty.. v zářivé červené! NO BOMBA! Jednoduché.. a přitom nebo právě proto .-) taaaaaaaaaaak ŠIK! A zde jsou to právě ONY TŘI BARVY, které ji vystihují a identifikují.

tato kombinace v mém podání:


Ono se říká, že bychom neměli ( to se i pánů týče) kombinovat více jak 3 barvy a už i to je prý hodně. No já se přiznávám, že někdy nosím i 4 barvy v jendom outfitu, ale musí ladit! A jedna nejvíce dvě by měly převažovat.

Také by se mi líbilo držet se tří základních barev (právě tyto tři patří i mezi mé oblíbené), ale přece jen jsou mé barevné chutě i nálady ještě pestřejší. A jak se znám, za chvíli by se mi třeba po fuchsiové, žluté nebo modré… stýskalo.

Určitě asi jako každý miluji černou… a když nevím co si vzít… černá barva v doprovodu červených doplňků (stačí lak na nehtech, výrazný prsten, či rtěnka) a na rozzáření bílý akcent v podobě pásku, šálky, brýlí… apod..  je to nejlepší. Přesto se poslední dobou více jak k černé upínám k námořnické modři. Není tak smutná a tmavomodrá je prostě dobrá! I blankytně modrá .-)



 
 
mé modré maxišaty z Parisu  v Parisu .-)


 
modrý overálek .-)
 
tak dobře.. montééérky :-)

 
 

A v létě - marine styl, je třeba psát víc? 

Námořnická modř v doprovodu bílé, červené a zlatých doplňků prostě nemůže chybět. 

Tento rok jsem si právě v marine stylu dokoupila pár zásadních kousků.
Asi už je to ujetost, když vidím pruhované triko - kupuji!
Co ale nosím často a miluji.. je má nová kabela v pravých námořnických tónech .-)
Tradáááá toť ona.. vlastně ony! Je to totiž 2v1.




 
 
marine styl pomalu propašovávám i do interiéru.. vlastně nakonec půjde o exteriér .-)




Z velké crossbody lze snadným vyjmutím vykouzlit větší psaníčko s prošívaným vzorem ala coco, příp. nechat na popruhu.

No vidíte. Jako chladnému zimnímu typu by mi neměla slušet ani velbloudí.. a přitom v kombinaci s bílou a tmavomodrou – ááách cítím se v těchto barvách skvěle  (zní to namyšleně? Nebo zdravě sebevědomě? Proč bychom si nahlas nemohly říci jak se cítíme.
V čem se cítíme dobře. Přece PROTO to nosíme, NE?)  Nebo si vezmete na sebe kousek, abyste si řekla: " Teda jupíí v tom vypadám blbě! " :-O To asi NE .-) hihihi ano.. někdy se cítím blbě v čemkoliv.. ale pokud začnete opravdu dbát na kvalitu, správný výběr střihu, barev.. A PŘIJMETE SAMU SEBE .-)  pak není co řešit .-) prostě lepší to nebude .-) NEBO ANO .-) jasně, že ano! Máme to ve svých rukou .-) našem postoji .. .. i duši..


A co mě moc baví je kombinace bílé, velbloudí, pruhů a leoparda .-)

Také bych měla nosit jen sněhově bílou, ale ráda sáhnu i po béžových odstínech… Dokonce se nyní cítím skvěle právě v béžovkách.. v kombinaci s tmavomodrou nebo černou.
A klasických střizích… ala coco  vím, že to rozhodě nebude přešlap .-) Můj poslední haul v podobě tenkého svetříku a kalhot klasického střihu v béžové.. a jeden sněhově bílý copánkový .-)
 
 
Bílá ( v podobě náhrdelníku) vždy prozáří..
                                         a můj heboučký šál (S. Oliver) Někdy se vyplatí dát za doplněk stejný obnos jako třeba za svetřík a paráda je na světě .-) a ještě úžasně zahřeje☼


 
  • Kombinujte zdánlivě nekombinovatelné
           Odrbané džíny + perly, lehoučké letní šaty + conversky, teplákové kalhoty a lodičky,..atd..

Kombinujte i materiály!

ALE! Pamatujte, že
 
levně vyhlížející kousek + další levně vyhlížející kousek = levně vyhlížející outfit!
Kombinujte vždy něco levnějšího s opravdu HIGH kouskem ( nemusí se jednat o kousek z dílny MK.. ale opravdu kvalitní kousek.. z kvalitní látky a super střihu)

Levný + dražší kvalitní kousek = JO! To je už jiné! Tím celý outfit povznesete výš.
Kombinujte i sezónní kousky. Letní s podzimním… apod. Hrajte si, ale pozor – nepřežeňte to.
           ALE!! Na co vždy dbejte - jsou boty!  Čisté  - jasně - to je základ. Ale zde pozor na kvalitu.
           I celý super outfit shodíte právě levnou obuví. Levná obuv bude vždy vypadat levně, pokud se 
           nejedná o botky z výprodejových akcí kvalitních značek. Ano levné balerínky z Lidlu  
           vypadají v pohodě, ale zkuste si je vzít na nohu vedle kožených, vypracovaných balerínek   
           např. zn. Tamaris. Já osobně ráda nakupuji i u Bati, ale už vím, že kdo mě nezklame jsou 
           jedině zn. GABOR a HÖGL. Celý outfit i když budete mít na sobě dokonce dva levné kousky,
           ale vezmete si kvalitní obuv a kabelu..  ó laláá.. pozvednete!

 
 
 
a můj poslední sale - úlovek  - celokožené pantofle na klínku
( ta kolečka tam zbyla po nálepkách velikosti :-O)
 


 
 


  • Obměňujte
          Nosíte neustále dokola svůj oblíbený outfit? Obměňujte ho! Nenoste ho stále stejně! Oživte 
           ho jinou šálkou, přidejte brož,  zkuste kalhoty nahradit sukní, místo lodiček vzít balerínky,
           hrajte si.


 
nebo tmavomodrou sukní
 
 


kombinujte pruhy, puntíky... vše je dovoleno


 
černobílou kombinaci také často nosím.. ( jak je vidno i z fotek :-O) - to nemám jiné ( fotky) ???


Obzvláště v letních měsících vynikne na opálené pleti bílááá..

pak už jako doplněk postačí třeba i barva vlasů .-) hihihi .. no tak jo.. tmavomodrá kabelka taky .-)



  • Doplňky
          To je rozsáhlé téma.

Nenoste pohromadě celé sety. Když už chcete náušnice i náhrdelník i psrten i náramek. Né z jedné série! Vypadá to vyumělkovaně, přidá vám to roky… a je toho moc! Když už… tak k perličkovému náramku zvolte řetízkový delší náhrdelník a nevýrazné náušnice.
Jste typ na velké výrazné oringle? Jak vám závidím! Miluju je, ale nejsem na ně typ. Pak si je vezměte, ale doplňte je už jen prstýnkem.  I zde platí pravidlo… čím méně – tím více. Nebo šmuky nahraďte výrazným páskem. Třeba posetým cvoky, kamínky…

já se nyní zamilovala do tohoto stylu opasků:
 
tento je už můj..

 
 
 
 
a po takovém ještě toužím .-)
 
 
 
 

Co hodně nosím  -  jsou masivní náhrdelníky. Miluji i hodinky a prsteny. Náramků mám také pěknou sbírku. Ale většinou nosím jen jednu výraznou věc.. maximálně v doprovodu s menší.
 
(tento je můj nejoblíbenější)

Pásky, šály, kabely, klobouky, čepice… takové doplňky povznesou  obyčejné džíny či kalhoty jiným směrem. Stačí bílý top nebo košile.. doplnit úžasným páskem..  přes ramena přehodit šál z kvalitního, heboučkého materiálu do kterého se ráda zahalíte… a je to.

nebo zajímavou čapku

tato je má oblíbená
 
a v létě klobouk z Toskánska .-)
 
 
 u těchto na první pohled zdánlivě stejných kousků dělám výjimku a nosím je i pospolu
.-) nezapomínejme, že móda je HRA a i pravidla jsou od toho, aby se porušovala
někdy to vyjde
.-)
 
  • Džíny
Najít dobře padnoucí džíny - není jen tak. Vím. Neuchvátejte to. Počkejte si na ty své. Hlavně ať skvěle sedí, neškrtí, jsou správné délky.  Ať se už rozhodnete pro jakýkoliv střih, který vám bude vyhovovat, není nač spěchat! Světlé a odrbané ponechte maldším. Že ne? OK.. i mně se líbí, ale vezmu si je např, na psí výstavu... nebo někam, kam volím ležerní outfit..
Do kanceláře naopak volím jedině užší střih nohavic a hlavně tmavomodré. Jedině ty mohou nahradit klasické černé kalhoty. S bílou košilí a náhrdelníkem.. nude lodičkami .. a sakem..
ou jéé
 
Nebojte. Však ony se ty pravé objeví. Většinou až budete shánět třeba sáčko. Taky to tak máte? Co právě potřebujete - sháníte - není.. prostě NENÍ! Co nepotřebujete - nebo spíš právě nesháníte -  mají a nemají, to co právě sháníte. Už dávno kašlu na to co potřebuji a kupuji co mi padne do oka!
Boyfriend jeans. Každá je známe… ženy je milují – muži nesnáší - tak jako haremky..
Když už.. protože opravdu zkracují nohy a zrovna nelichotí postavě.. tak s podpatky!
Kdo máte krásné.. nohy dlouhé až do nebe... vyhrála jste! Podpatky nepotřebujete :-)
                                                       foto zdroj internet

  • Obuv

I zde by mělo platit slůvko: kvalitní! A hlavně čisté! Viz výše.
Na první pohled laciné obutí – opět shodí váš dokonalý outfit k nule. To jsem už psala? 
Není nad si to zopakovat .-) Pozor na to.

Základem jsou černé a hlavně nude lodičky. Nevíte jaké boty, lodičky zvolit?  Pak právě lodičky v nude barvě jsou to pravé ořechové. Hodí se ke všemu a navíc vám prodlouží nohu. Já ty své stále hledám. Tedy jedny mám, ale ještě to nejsou ty klasické. Ani balerínky v této základní barvě nezklamou. Tak jako bílé tenistky na vyšší platformě. Oblíbené slipperky. Mokasíny. Chybět by také neměly kvalitní kotníkové boty ať už na podpatku nebo ploché. A rozhodně dvoje kozačky - jedny černé a jedny hnědé.
Boty a kabela – v jednom stylu? V jedné barvě? NE! Chcete přece zajímavý outfit! Pokud zvolíte stejnou barvu kabelky a bot – pak se držte aspoň různých materiálů… a opačně. Dokonale sladěné boty s kabelkou se hodí pro mladší ročníky… nás ženy zralého věku už budou jen zestaršovat a dělat nudné. Ale i výjimky existují .-)
 
  • Slevy




Výprodeje. Magické to slůvko. Kdo by je nemiloval. Nákupy za ½ až 70% slevy. Ale pozor na hafo nekvalitních kousků, kterými si zaplníte skříň, nikdy je neunosíte a nakonec to nebude kup století, ale vyhozené peníze. Můj bratr vždy rád říkává: „ Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci“ a to platí i o oblečení. Nepotřebujeme drahé značkové věci, ale taky nepotřebujeme levné hadry – jen proto, že je to přece tak levný, a když už… tak na doma se to vždy hodí! Kolik takových kousků na doma už máte? Také jsem to tak dřív dělala – přiznávám.  I mně nízké ceny zlákaly, ale už jsem řekla DOST!
 
POZOR - né, že jsem proti slevám..Nakupování ve slevách si taky umím užít .-)
Jen se už snažím vybírat kvalitnější kousky. A nepotřebuji jich hafo. Vždy se držím dvou zásadních otázek:  
 
 " Chtěla bych to i za plnou cenu?"
"Chci si to okamžitě obléci a jít v tom ven?“
 
Odpovím -li si  v obou případech „ANO!“ – pak vím, že má smysl kousek ve slevě koupit. V opačném případě – NIKDY!
Nemá smysl se zaštosovat miliony kousky oblečení jen proto, že byly levné… a věty typu – na doma to kdyžtak unosím – už  neberu!“
 
Další pravidlo… za každý kousek do skříně – jeden kousek ze skříně! Také známá věc, že.
Ale dodržujete jí? Sama jsem přednaposledy třídila svou skříń asi tak pře 2 měsíci a naposledy před týdnem. Pokaždé jednu tu samou skříň, která je velmi malá! Divily byste se dámy .. tak jako se divil pan L., když pokaždé kroutil hlavou nad tím, že pořád uklízím jednu a tu samou skříň.. a pokaždé z ní vyřadím 1 - 2 obří tašky hadříků do poplenice, pro sekáč a charitu :-O Ano,  ještě mám v ložnici plný štender a jednu skříň na kabáty.. a jednu komodu na domácí oblečení a spodní prádlo.., ale tato malá skříň v obýváku je zásadní. A nyní už je značně poloprázdná. :-O
Tedy ne kousek za kousek, ale rovnou jedna  -  dvě velké čistky. Opravdu nemá smysl nechávat si kousky, které jsou ještě krásné, ale z nějakého důvodu je stejně nenosíte! Pryč s nimi! Potřebujeme přece přehledný šatník, který bude skvěle kombinovatelný - plný krásných a kvalitních kousků, které rády nosíme!
Jak je úžasné, když ráno chvátáte a víte, že sáhnete-li do skříně pro cokoliv - nezklamete se!
Dříve mi chvilku trvalo, než jsem se probrala haldou kopiček a sladila outfit, který mi nakonec spíš pokazil náladu a má energie klesla k bodu mrazu!

Teď UŽ  NE! .-)

A jelikož má zásadní skříň zeje tak trochu prázdnotou...
( pan L. by jistě souhlasil .-) haháááááááááááááááá )
 
připravila jsem si ( amatérsky - proč jsou tam vidět ty okraje fotek??? )  svůj wishlist .-)
čím by se mi líbilo skříň doplnit.. (nééé zaplnit!)
 
1. Huňatý světlý kožíšek - perfektně sedí ke klasice, ale i džínům s košilí.. a podpatkům .-) ( Jelikož mám už černý kožíšek a z loňska dva nové kabáty - nevím zda mou vášeň pro tento kousek, pochopí i pan L. ?????? :-O )
2. Kožené kalhoty - kdysi jsem si zkoušela úžasné v Espritu, bohužel měli poslední kus a byly o číslo větší.. s koženkou či ekokůží se to nedá porovnat! Pozor na eko kůži! Není to něco co by bylo v bio kvalitě! Jedná se o rozemletou kůži, kterou se potáhne látka.. výsledek - brzké ošoupání a kalhoty na nic! Pravá kůže - je prostě pravá kůže! Kdyžtak i ta koženka .-) Dnes už dělají hodně jemné provedení.. .-)
3. Zamilovala jsem se do tohoto stylu náramků.. tak jako č. 6 - opasků. Ano.. jsem straka :-)
4. Nude lodičky.. ano ty své - kvalitní a pohodlné stále hledám.. nemáte TIP?
5. Kašmírový pulover v neutrální šedé barvě.. Basic kousek každého šatníku.. tak jako č.
7.  kašmírový cardigan. Ještě bych zařadila i černý kašmírový rolák.. STOP všem levným vytahákům, které dohromady stojí co kvalitní kašmírový kousek .-)
Víte, že se kašmírové svetry dělají v několika vrstvách? Můžete mít v jedné.. dvou.. i čtyř vrstvách .. čím více vrstev - tím samozřejmě teplejší svetr.. ten se čtyřmi vrtstvami se nosí pod vestu nebo i místo bundy .-) kašmír je úžasný.. hřejivý a přitom tak jemný.. a hlavně - NEKOUŠE!!!
8. Pončo - je úžasný kus šatníku.  Zařadila bych ho také mezi basic kousky. Když nevíte co si navléct v chladnějších dnech přes sako.. je to právě pončo, které vás zachrání, zahřeje a vykouzlí elegantní look .-) Mé oblíbené černé už vzalo za své.. takže se ohlížím po novém černém - nebo tmavším.. a určitě i světlejším kousku.
 
Ještě bych doplnila sněhově bílou košili. Těch není nikdy dost a jelikož bílá je velmi háklivá - měly by se často střídat. Nejlépe po jednom nošení - vyprat, aby nám postupně nezažloutla :-o 
 
 
 
 
 
Jejda!

Jsem se nějak rozepsala :-O
 
Vydržely jste?
Dočetly do konce?
Tleskám a děkuji :-)
♥♥♥
 
 A jaký je ten váš styl?
Co rády nosíte?

Co by se ocitlo ve vašem WISHLISTU?
 
Milujete být ženou - nebo vás ještě něco brzdí... a říkáte si.. na mě už nezáleží! ????
Vymazat v hlavě! .-)♥ Dopřejte si tu radost být ženou..
berte toto mé povídání -  jako takové sdílení mé radosti a nadšení pro módu
určitě tu najdete známé věci.. a třeba někdo objeví i něco nového..
Budu jen ráda :-)
 
ano.. ještě vlasy... nehty... také základ.. upravené.. čisté.. (ne)nalakované ..
Však to znáte .-)
 
napište mi.. co VY a MÓDA..
VÁŠ POHLED
zajímá mě to
nebo nepište... jak se vám chce .-)

ale JOOO... v každém případě.. mě to MOC zajímá♥♥♥

S láskou

*** Susie***
 
 
 
 
 
 

 
 


 

14 komentářů:

Majka řekl(a)...

Zuzi, už jsem ti to jednou psala, já hledám svůj styl celý život. a když jsem si přečetla tento tvůj příspěvek, je to zas tady. Všechno je u mě špatně. Asi si ho vytisknu a budu číst před spaním. Mám plné skříně nemožných věci, k sobě neladících, malých, velkých, několik let i nenošených, některé oblečené pouze jednou, ve všem jsem nemožná a v kabinkách ztrácím poslední špetku sebevědomí. Jsem ztracený případ.
přeji krásný den Majka

Susie řekl(a)...

Milá Majko, to znám moc dobře!Neztrácej hlavu .-) I já se postupně zbavovala a zbavuji věcí, které jsem neměla třeba ani jednou na sobě :-o.. vidíš.. asi to tak máme každá .-) Rozhodně nevěřím, že jsi ve všem nemožná! A rozhodně nejsi ztracený případ! Pokud Ti mé řádky pomohou nastartovat nový směr.. a vyladit si šatník ku své radosti - pak to bude i má velká radost. Začni pomalu .-) nenáslině.. ono se to nedá uspěchat..Třeba si řekni, že obden nebo 2x týdně se budeš věnovat části svetříků.. pak šatům, topům.. atd.. v klidu si to prober, popřemýšlej nad velikostí, střihem, jak se v tom cítíš, jaký je materiál, barva, jak to můžeš kombinovat... mě třeba kolikrát napadly i kombinace, když jsem ze skříně vyházela kalhoty a vedle topy.. a najednou jsem viděla.. co k sobě skvěle pasuje.. " Proč to nenosím pospolu???" říkala jsem si .-) a začala .-) V každém případě okamžitě věci, které jsou malé nebo naopak velké DEJ PRYČ! A uvidíš o kolik se Tvůj šatník zúží .-)
Kabinky! uááááááááááááá Víš jak mi dokázaly zkazit náladu! hahááá Ale už to neřeším .-) To ta blbá světla! .-) myslím, že neexistuje žena, která by v kabince neměla vidět celulitidu a žilky,... a kdo ví co ještě! Neboj! Nejsi v tom sama .-) Přeji Ti hodně štěstí, trpělivosti, ale i RADOSTI .-) při tvorbě nového šatníku.. a budu ráda, když se ozveš a dáš vědět, jak to jde .-)♥♥♥ Krásný den Maji ☼♥

Anonymní řekl(a)...

Milá Zuzanko, já vím, že to myslíš dobře, ale...rozvedená mamina se dvěma dětmi v pubertě, nakrmím, ošatím, máme střechu nad hlavou, ušetřím na dovolenou a sem tam nějaký výlet, ale nabádáni ke koupi dražších kousků a sladění outfitu se mi nečte moc dobře, věříš? Užívej si vědomí, že si vše, o čem píšeš, můžeš dovolit, ale nehleď prosím s opovržením na ty, co mají svetřík se žmolky a pro které tvorba nového šatníku znamená jednou... někdy... snad až se děti osamostatní...Zdraví Tě Jitka P.

Susie řekl(a)...

Milá Jituško, tak to přece NENÍ! Nehledím s opovržením na ty co mají svetřík se žmolky! To bychom se dostaly opravdu jinam! O tom přece tento článek NENÍ .-) Kdybych měla myslet na všechny varianty životních osudů.. ( sama jsem si své prožila a vím, co to je zůstat v holobytu s 200,- Kč v peněžence na měsíc! bez práce..a... ale o tom psát nechci) Co bylo - bylo.. vždy jsem se dokázala uskromnit, zatnout zuby a sama se z toho dostala. Rozhodně velký obdiv Tobě, jak zvládáš svou situaci, ale mám pocit, že jsi si mé řádky vzala moc osobně...Každý si procházíme určitými etapami a věřím, že přijde čas - kdy si budeš moci dovolit doplnit svůj šatník dle svých přání. V každém případě - jsi to nejkrásnější už vyhrála♥ Mrzí mě, že jsi se rozčílila...a z mých řádků si vzala právě to - co bolí Tvou dušičku. Rozumím Ti. Ale zkus to jinak. I šatník jde poskládat z kousků ze slev, sekáčů - tam se leckdy najdou poklady! Přeji Ti jen to nejkrásnější☼♥

Majka řekl(a)...

Zuzi, moc děkuji, já to zkusím, ale půjde to ztuha. až se něco pohne kupředu, dám ti vědět.
přeji krásný den
Majka

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Susie. Sice se neznáme, ale mluvíš a žiješ mi z duše. Já jenom k tomu šatníku dodám, že jestli levnější boty, tak ale nepoškozené. To platí i u kabelky ap. Je děsné když vidím ženu a má odrbanou kabelku, rozšmajdané boty nebo odrostlou trvalou. A to jěště když ji je 55 let jako mě. Jinak žiji v zajetí zvířat jako vy. Ale zdaleka už ne tolik jako jsme byli mladí aděti byly jěště doma. Manžel omarodil atak ovce ap. zvířata musela z domu. Zůstali králíci, slepice a miláčkové psi a kočky. Moc vám fandím a držím palce ať se daří. Moc ráda čtu všechny novinky od vás z domu. Zdraví Jana

Jarka Panci řekl(a)...

Susie, parádní článek, moc hezké čtení plné dobrých rad a inspirací ... každý si něco vybere ... díky za to jakou práci jsi s článkem dala ... na fotkách ti to moc sluší ...
Zdravím Tě i všechna zvířátka a těším se zase příště ....mějte se všichni moc fajn ... ♥☼♫
Můj komentář k minulému příspěvku někam uletěl ... já vím... napsala jsem ho a určitě neodklepla "publikovat" ... to se mi někdy stane ... ale hlavně, že jsme happy !
Pa Jarka

Susie řekl(a)...

Janičko, přesně tak.. styl je vlastně VŠE co vkládáme do své vizáže.. a není to "jen" o korunkách.. svůj úžasný styl může najít každá žena a nemusí to stát majlant.. S láskou pečovat o své tělo, boty a svršky.. Zrovna se mi vybavila holčina.. tenkrát nám bylo 18 a sešly jsme se jako Au-pair v Rakousku. Měla krásné husté kudrnaté přírodně blond vlasy.. nepotřebovala se ( v tom věku s její přirozenou krásnou ani líčit) stačil jí bílý top, džíny.. a byla nádherná. Moc děkuji za příspěvek♥ Tobě i manželovi přeji hlavně zdravíčko a spoustu radosti se všemi zvířátky, které můžete chovat. Také si často říkám.. jak to někdy bude dál?... Ale snažím se žít přítomným okamžikem. I tak máte pejsky a kočky.. a slepičky, králíky.. to je pořád SUPER! :-) Moc děkuji a zdravím♥☼

Susie řekl(a)...

Jaruško :-) přesně tak.. hlavně zůstat happy :-) a vo tom to je :-).. Mám radost, že jsi si našla to co jsi potřebovala.. nebo co se Ti líbí.. to byl můj záměr :-) můj pohled.. a třeba i trošku návod pro někoho - kdo v tom tápe... nebo mu postačí naťuknout.. Nepovažuji se za nějakého guru módy... naopak.. se sama stále učím... dívám.. a nějak mi přišlo, že se podělím o něco co miluji.. co se sama učím..a pokecám o tom s vámi všemi na blogu .-)
Krásné dny :-) ☼♥

Susie řekl(a)...

Majko už se moc těším .-) věřím, že to dáš .-) Včera se mi vybavil Tvůj komentář, když jsem v knihkupectví vzala do ruky knihu " Bible stylu" od Lauren A. Rothamanové.. Je v ní právě i revize šatníku .-) a jak na to .-) jak vytřídit malé, velké, nesedící kusy oblečení.. super návod .-) Navíc i další kapitoly..Na stylu záleží; Základy módy pro ženy; Základy módy pro muže; Jak zjistit co nám nejlépe sedí, jak si šatník uspořádat.. atd.. atd.. a jak čtu.. jsou tu i kapitolky o tom.. co jsem psala :-) to mě těší :-) Tak tuhle knihu mohu rozhodně všem doporučit .-) ♥ Navíc jsem se u ní i rozesmála.. přetékající faldíky na bocích jsou tu nazvány mufinami haháááááááá.. no jo! Vždyť ony vypadají jako mufiny! Jéé a já miluju čokoládový mufiny z Lidlu .-) hahááá ... Jo.. krásně vše sepsané...vše nač si vzpomenete .) No, že já na ní nepřišla dřív a nedala jen odkaz .-) haháááá Ba ne... moc mě to bavilo přichystat pro vás šlánek o stylu.. sama jsem si ujasnila mnohé .-) Tak krásný den a ženskosti zdar :-)

Anonymní řekl(a)...

Milá Susie, nádherný článek, musela jsi si s ním dát moc práce :)) chtěla jsem Ti už dávno napsat, byly jsme letos ve stejnou dobu ve stejném městě v Toskánsku, ubytovány kousek od sebe :)), prohlížím si Tvoje italské fotky a znovu si připomínám naše zážitky - takžeopravdu díky za takovou rekapitulaci :))) moc Tě zdravím A.l

Lennka řekl(a)...

Zuzanko moje milovaná, zdravím Tě po týdnu na horách ♥ Článek jsem přelouskla jedním dechem, aby taky ne, když jak víš, tohle já miluju ;-) Miluju být ženou i s kilama navíc (a že jich není málo) s přibývajícími léty si to ještě tak nějak víc užívám... A já mám ráda eleganci, ležérní eleganci, elegantní eleganci :-D Já miluji, když je žena ženou ;-) Prostě žena, když umí na sebe vzít klobouk, pěknou kabelku místo batohu a červenou rtěnku a nehty, tak to je moje top ;-) Miluji kabelky, šperky, šaty, sukně, šátky... Miluji být ženou ♥
Takže za mě ano, já si to užívám ;-)

Susie řekl(a)...

Jéééé škoda, že jsme o sobě nevěděly :-O Věřím, že jsi si též přivezla spousty krásných zážitků a obrazů Toskánska,které už ve Tvém srdíčku zůstanou :-) ♥ Je krásné vracet se zpět, že :-) Děkuji za návštěvu i komentík :-) Krásné dny milá A.L

Susie řekl(a)...

Lenničko♥ moje zlatá :-) Ty jsi pro mne Žena s velkým Ž! Jedna z mála co si to sklutečně umí užít a užívá :-) vše co k tomu patří :-) Krásné dny sluníčko a vítej doma :-)☼♥

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥