pátek 18. září 2015

DIY



Přesto, že fotoaparát mám stále při ruce a fotím, nestíhám fotky stahovat do PC a už vůbec nestíhám psát nové příspěvky na blog. Tím pádem to bude, jako obvykle smršť všehochutí.
Nestandardně začnu pozpátku. Tedy přítomností.
Poslední dny patří mezi mé oblíbené barvy šedá, šedobílá kombinace. Líbí se mi zbarvení naší kavkazanky Máši a jak sami uvidíte – moc ráda ji zvěčňuji.  Možná i ona mi byla inspirací, že jsem se do podzimní výzdoby pustila jiným směrem než oranžovo-žlutou klasikou. Začala jsem věncem, pro který  jsem  původně chtěla koupit nějaký masivní základ v šedobílém odstínu.
Ovšem cena Kč 485,- - mě omráčila!
Takže místo toho, abych se nechala odrbat u obchodníka, odrbaly jsme s Mášou v (naší – né cizí)  zahradě břečťan a psí víno. Máša víc rvala a já motala, až jsem umotala věnec, který jsem nastříkala bílou barvou ve spreji, a když už jsem sprejovala, bylo za chvíli bílé vše, co se mi dostalo pod ruku. Né, nepatřím mezi bílé nátěrky  (co veškeré krásné dřevo natírají na bílo.) Spíš jsem už bílým věcem vdechla nový život – jiskru. Co jsem si, ale v obchůdku pořídila, byly tři krásné květy. I zde mě nejvíc nadchla barva květu: šedomodrá. A jelikož měl přísavník nedozrálé i dozrálé plody, využila jsem je k dozdobení. Některé jsem opět přestříkla bílou… a moc se mi líbilo, jak plody zgumovatěly. Normálně bych se hádala, že jsou umělé!

 
 

 
Máša by také ráda motala :-)
 

 
úžasný pomocník při úklidu zbylého listí
tohle kolečko prostě miluju♥
 
 
 
domotáno 

 
ale né vše padlo pod bílý nános, tomuto věnci stačila vyměnit mašle
a přilepit upadlý hrozen 


zde už bílá záře nad Kladnem hihi


má věčná inspirace..
Máša♥
když se jí něco nezdá - vyhrabe to a panička VÍ, že to má prostě předělat .-)


 
 
i v zahradě jsou spíš pastelové odstíny


 
 
nad čím asi dumá
???







 
paní květinářka moc nechápala, co ??? - to po ní vlastně chci..
a já netušila, že pořád dokola místo zelíčko - říkám jetelíček :-O
 



 
prostě švestky, které se mi hodily do krámu při focení šedomodré .-)

 


 AHA... tak díky prvnímu komentíku od Věrušky ( děkuji Věruško) jsem zjistila, že jsem odklikla příspěvek ku zveřejnění ..
 haháááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Tím pádem, to zase taková smršť všehochutí není! Poněvadž chybí asi milion fotek ze srpna, které tedy dám asi někdy později.. haháááááááááá, když už je toto venku :-) nebudu ho vracet do rozpracovaných.

Přeji vám nádherný nadcházející víkend..a moře radostí třeba při tvoření nových dekorací :-)

***Susie***

8 komentářů:

Věra řekl(a)...

Zuzanko ráda jsem se u vás prošla.-)Máša je úžasná!Zelíčko-jetelíček a věnce super!Moc se mi u vás líbí a opět se mi nechce pryč...Ale musím.-)Pa hezké dny přeje Věra

Ilona Ř. řekl(a)...

Zuzanko,
věneček jsi umotala krásný :-)
Taky si je sama motám z březových větviček a stříkám na bílo-šedo.
Já letos mám na dveřích tu klasiku oranžovo - žlutou , prostě to co jsem našla v přírodě ;-)
A Máša je velká pomocnice !
Krásný víkend!

Jarka Panci řekl(a)...

Zuzi, máš nádherné věnce ... ale ten první je úžasný, jo a hrozny a špunty - dobrá kombinace !... máš skvělé nápady ... ten rozchodník jsme dávali na Dušičky do misek - jehličnany, túje a ten rozchodník - vypadalo to moc hezky a docela vydržel ... musím ho sadit přišli jsme o něj.
Hezký podzim a podravuji Mášu! Jarka

Lennka řekl(a)...

Zuzí nádhera u Vás i věnce ;-) Nejvíc se mi líbí Máša, to je frajerka, je tak fotogenická! ♥♥♥ Já bych se s ní pomuchlala, ona se mnou asi ne :-D :-D Ale je nádherná ♥
Pusu ♥

jazmínna řekl(a)...

ahoj Zuzka....všetko velice pekné,ani neviem čo skôr chváliť.pozdravujem ťa :)....pa,jazmínna

Majka řekl(a)...

Zuzi, krásně si zdobíš. taky jsem čekala víc fotek, ale ty nás určitě dlouho čekat nenecháš, že ne. a ten nápad s tím přísavníkovým věncem si, s dovolením, půjčím. Náš soused má přisavník všude a nejvíc ho má asi u nás na plotech a na zahradě, tak ho aspoň trošku využiju. A s tím tvým korýtkem osázeným jsem si vzpomněla, že musím zas trošku přitlačit na manžela. Mám vzadu za zahradou dvě koryta z našeho bývalého chléva a pořád se na ně jakši nedostává čas, takže se zas pustím do argumentů PRO.
krásný den Majka

Lezarts řekl(a)...

Šikovná dvojka...:-)

Lusikka řekl(a)...

Zuzí, ten veniec je perfektný! Máša dobre natrhala ;-)
L

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥