pátek 25. února 2011

Když se koza prská..

ocasem si mrská... to se říká a tak to také má být! Jenže to by asi nebyla naše koza Roza, kdyby nemusela mít něco extra. Dlouho jsme čekali a už nám bylo divné, že se kozenky neprskají, beran Tadeášek na ně sice skákal, ale po vrtění ocásku a znatelného hlenu ani stopa. Už jsme se pomalu smiřovali s tím, že kůzlátka letos nebudou, ale minulou sobotu odpoledne přišel statkář Ládík s úsměvem od ucha k uchu a vítězoslavně mi sdělil: Rozina se prská!!! :-)) Jupííí, pojedeme za kozlem! Záhadou nám bylo, že nemrská ocáskem a ani nemečí jak by správně měla. Nevadí, domluvili jsme návštěvu u kozla Filipa. Filip je nádherný statný kozel BURSKÝ. Masné plemeno a má úžasné dlouhatánské rohy. V neděli ráno jsme milou Rózu naložili a vyrazili na námluvy. Jenže co to. Filip si naší krásky ani nevšiml a stále se chtěl vrátit do svého haremu cca. 20- ti koz, které měl to potěšení obšťastňovat. Asi byl moc zmlsaný, nebo pochopil, že jak koza nemrská ocasem je to stejně k ničemu. Po dlouhém přemlouvání, jsme bez skoku milou Rózu naložili a jeli za dalším nápadníkem, kterého nám Filipova majitelka doporučila. Dorazili jsme do místa, kde stála maringotka, plot nikde, navolno se zde pohybovaly 3 pouliční směsky samozvaných Špiců a jeden ostrý vlčák co nám hrozil, že pokud vstoupíme na pozemek, je s námi amen! V pozadí toho všeho jsme viděli hnědého kozla, který jak nás spatřil, začal radostí řvát. Ládík se přes vlčáka dostal k maringotce, kde setrval asi desetiminutovým voláním na majitele. Ten po delší době vylezl. Vychrtlý, zarostlý, (ne)prací znavený človíček, který žije jak žije.. ( no comment)... vyvedl hnědého, českého kozla. Bezrohého. Ou jééé tomu se Rozinka líbila velice. Jenže Rozině se prozměnu nelíbíl ON! Vykopávala, lítala jak zběsilá, uhýbala... prostě po 20.-ti minutách jsme to vzdali, milou kozu naložili a jeli domu bez skoku s tím, že snad za 3 týdny ... to klapne .-) Tak nám držte palce .-)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ach ta laska nebeska,je videt ze ani mezi zviraty to neni jen tak .Prvni mel na taliri velky vyber tak pohrdnul zakuskem a u druheho holka se asi zdesila a rekla si jaky pan taky kram tak stim ne a asi udelala dobre prece taky musi mit nejaky ten standart.Je to ale legracni ze i mezi nima to tak pracuje.

Lenka včelka řekl(a)...

Ritozuzí, parádní počteníčko. Obdivuji a smekám před takovým elánem opečovávat zvířátka. Naši měli kozu Báru, která byla zmlsaná. Jedla i bonbony. Děkuji za návštěvu u mne a posílám pozdravení :-) Lenka

Anonymní řekl(a)...

Zuzanko.. nádherné čtení :-))) Vždy, když čtu tvůj příspěvek, okamžitě si vybavím seriál Ranč u zelené sedmy, který jsem vždy líbezně hltala týden co týden. Milovala jsem jejich příběhy na chaloupce.. A teĎ místo seriálu, den co den koukám, co je nového u vás na ranči.. Jsem natěšená, když objevím nový příspěvek, protože mám hned lepší náladu.. :-) Kozence držím palce, ať má krásného nápadníka :-))) aby jste se ji tedy trefili do vkusu.. :-)))
Hezký večer!!!
Eva ( evikahu)

Susie řekl(a)...

:-)) jj je to legrace pozorovat ty "němé" tváře, čím zas překvapí, co vymyslí, jejich povahy, nálady.. je to jako u lidí :-)) Leničko :-)))
Evíčku: taky je to náš oblíbený seriál :-)) Děkuji Ti za milá slova, budu se snažit rozveselovat tě jen co to půjde .-)

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥