sobota 5. února 2011

Krásný víkend mílé blogerky....

jak se máte? Doufám, že si užíváte volný den tak jako já :-))
miluji sobotní rána, kdy nemusím vstávat po zaznění budíku
čas se zpomalí a já si mohu vybrat do čeho se pustím
právě jsem si vypila výborné pressíko a  mám v plánu se poohlédnout po nějakém výborném receptu s KARI...
dostali jsme od sestry našeho kamaráda, která jednou nohou žije v Anglii
výborná koření
musím uznat, že není kari jako kari a toto dovezené je naprosto unikátní
jedno je jemnější a druhé ostřejší


mezi naše oblíbená koření patří i chilli
sami si každé léto vypěstujeme chilli papričky, které moc rádi přidáváme do pokrmů
mohu doporučit např. odrůdu Apač .-)

Nyní se jdu podívat po novém, originálním receptíku
(pokud máte nějaký svůj osvědčený 
budu moc ráda, když se o něj  podělíte)
až ho uvařím, těším se na společnou procházku s L. a pesanama
a další co mám dnes v plánu..
..dodělat fotoknihu " Na farmě"
a když mi zbyde trochu času mezi učením (dnes to budou přežvýkavci, samičí a samčí pohl.orgány, porod, trávení,... :-)) )
tak  Vám představím krásný dvouletý kalendář 

:-))



Krásný víkend 



6 komentářů:

punkveruska řekl(a)...

Zuzi,
moje mamka dělá Kari se sojovými nudličkami, ale dalo by se místo toho použít třeba kuřecí maso. Myslím, že je to nějak takto: Podusí se žampiony,porek, přidá zelenina, uvařené sojové nudličky. Osolí se, přikápne trochu sojovky a okoření pálivým Kari., na záver se přidá trochu smetany.
Dobrou chuť. :-)

Věrka

Anonymní řekl(a)...

...jé Zuzi, musím se smát, asi studujete stejná skripta (nebo jim podobná) jako já před lety. Byly to zlaté časy, kdy učení bylo srozumitelné, bachor, čepec atd. se dá zvádnout (prosím, neberte to tak, že to zlehčuji), ale teď se učím zákony, manažerské dovednosti ... a to jsou ale bláboly!!! Zrovna včera jsem s láskou vzpomínala na polygastry a lipnicovité :-))). Tak ať Vám učení leze do hlavy (mmě momentálně vůbec ne) a ať se krmě podaří. Hezký den, ráda k Vám chodím, HanaL.

BOHDA řekl(a)...

ZUZANKO, POSÍLÁM POZDRAVENÍ.
PŘEJI HEZKÝ CELÝ VÍKEND.
Z RECEPTŮ MŮŽU DOPORUČIT NĚCO PODOBNÉHO JAK PÍŠE VĚRKA. JINAK U NÁS SE NEJÍ MASO, TAK NENÍ CO KOŘENIT.
ČEKÁ NA MĚ ZKOUŠKA Z ANATOMIE... UŽ BYCH SE MĚLA UČIT, ALE ... NĚJAK SE MI DO TOHO NE A NE NECHCE.
MĚJ SE PĚKNĚ. BOHDA

Susie řekl(a)...

Věruško, děkuji za receptík, určitě ráda vyzkouším. Ještě mám jeden rychlý a výborný typ právě od sestry kamaráda, která nám koření dovezla. Bohužel jsem neměla doma čerstvý zázvor.
receptík:na oleji se orestuje cibule, na ní kousky zázvoru, pak maso- krůtí, kuřecí a nakonec se dá kari, prý je to výborné.

Haničko, tak já to mám naopak, já dřív dělala management a máte pravdu, je to oproti morfologii a fyziologii zvířat velice nezáživné.. držím palečky, ať Vám to do hlavinky nakonec naleze :-)) já ještě dnes nezačala...

Bohdanko, držím palce u Anči.-) já mám poslední 2 zkoušky, tu zmiňovanou Mofinu a pak chemii a mám hotovo:-) Tak moc držím palečky, všem studujícím :-)))
krásný večer...

punkveruska řekl(a)...

Zuzi, u zkoušek držím palce, momentálně se třesu před poznávačkou ze zoologie bezobratlých..

Susie řekl(a)...

Věruško, tak ses do toho nakonec pustila? To mám radost! :-))) Držím palečky!!!

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥