čtvrtek 18. srpna 2016

Léto


Všechny vás moc a moc zdravím♥
Děkuji za krásné a milé komentíky, které mě hřejí u srdce a dělají mi velkou radost. Vždy je to i takový pohon snažit se přispívat častěji a sdílet s vámi co miluji, ale ... ano,..
opět nestíhám..
 
 
Práce je opravdu hooodně.
Máme rozpracovanost na všech frontách a přesto, že si beru dovolenou vždy pátek a pondělí, abych si prodloužila a propracovala víkend :-) stále mám pocit, že to co chci udělat, nemohu stihnout.
Srpen se blíží ke svému závěru a já věřím, že se dočkáme krásného babího léta .-) abychom já i můj drahý pan L. dodělali, co jsme si naplánovali.
 
Na druhou stranu nás to nesmírně i přes velkou námahu těší a baví :-)
 
A co vlastně?
 
Plot už stojí :-) hurááááá :-)
Lavice mám zrenovované :-) ale ještě mě čeká stůl, na jehož zrození se už veletěším.
Pan L. udělal strop v naší privátní hospůdce, kam jsme prozatím nastěhovali vše co patří do dílny.
Pan L. vybudoval dílnu ( ale já také pomáhala .-) ) - vlastně jsou to dvě v jednom :-)
 I  má maličkost tam mám svůj kout na tvoření a musím říci, že mi byla přidělena ta nejlepší část .-) což je u okna a u kamen :-) Už se těším, jak si tam natahám všechny proprietky a začnu tvořit třeba věnce pro podzimní výzdobu.

Další ANO patří veleznámé knize o úklidu od Marie Kondo..
hahaááááááááá
ANO.. i já podlehla, přečetla a pustila se do toho!
Takže rozpracovanost a brajgl přešel z exteriéru i do interiéru a já snáším hromady a hromady, abych mohla třídit, odvážet, vyhazovat, hledat nové možnosti uskladnění a skládat novou metodou :-)
 A pan L. byl tak hodný, že mi udělal i nové poličky ve skříni, které byly jinak moc vysoké.

Další "projektík" který mě zaměstnává je zrušení skalky vedle jezírka, kterou celou ruším pomocí krumpáče, rýče a hrábí. Snažím se z kopce udělat opět rovinu, a protože jsme ho vytvářeli pomocí navážky sutě a miliony kamenů - co kop - to šutr.. a věřte mi, že je to pro mě pěkná makačka :-)
Ale už se to rýsuje a já věřím, že brzy budou i rostlinky z mého plánku osázení, který jsem tak dlouho vymýšlela, až jsem jednoho dne sedla, načrtla zcela nový a jiný a bylo vymalováno haháááááááá
Ale to jsem celá já.
Mám to tak i s dekoracemi.
Vždy mě baví dopředu vymýšlet co by bylo krásné.. a jak co udělat..
pak přijde čančání.. a já co čapnu nebo přemístím..  - je to šup šup.. a dekorace jsou hotové během hodinky..
Ale.. to plánování stejně miluju :-) 

Také už nastal čas sklizně. Na zahrádce se to červená rajčátky, paprikami, chilli papričkami, zelená okurkami i cuketami a oranžovou barvu dodávají dýně hokaido, měsíček lékařský i oranžové papriky :-)
Za pár dní přijdou na řadu brambory a pak cibule.. a další plody z políčka..

Do toho je spousta legrace se zvířátky. Třeba, když se věnuji té své skalce.. a najednou se ve dveřích stodoli objeví Amálčina hlava a z dálky slyším řev pana L. : " ZUZKOOOO Amálka!!! běží do dvora, zastav jí!!!" Odhazuji krumpáč a letím svým tělem bránit dvůr a Amálku zahnat do stodoly.
Nebo si podle konmari vytřídím a naskládám do komínků své látky, abych odpoledne přijela z práce a pan L. mi oznámil.. " ZASE ti to vytahala!" Mé hromádky jsou v čudu... a kramářka Jůli dělá, že nic! Asi nepochopila, že už vytříděné JSOU!
A nakonec zasadím první keříky do nového záhonu, aby přišla Mášenka, stoupla si přímo nad keřík a vyčůůrala se! I pan L. neunikl škodě, když už asi po 4. vybílil načisto dílnu. Hotovo! Jupí! Zamlaskal si, ale radost mu dlouho nevydržela. Přesněji než zjistil, že se tam šel podepsat pro změnu Amir!

A tak to u nás chodí den co den.. s tou naší zvířecí partičkou...
Končím s jejich pomlouváním :-)

Tady je máte..
:-)


Amálka už dorostla do obojku :-)
 
 














Šmírák Čmoudinka :-)
 
 
 
mečíky♥♥♥


 
 
PLOT STOJÍ :-) 













Na jezírko stále nedošlo :-OOO



 
 
 
Pan Kucín


Políčko


sklízíme




nové poličky do šatní skříně :-)
 
 
 
 
zarůstáme :-)
příští rok dám víc slunečnic☼




žlutá



 
 




Užívejte konec prázdnin a dovolených♥♥♥
Krásné dny všem přeje
 
*** Susie***
 
dnes se loučím sama
ve svém outfitu
black and silver na křídlech motýlích
.-)
 
 

16 komentářů:

marionneta řekl(a)...

Zuzi, políčko, jo?!?! Pro mě nekonečný lán.. :))) Krásně budujete a zvířátka se tuze mají, že vás mají! Zdravím! M.

Pavla řekl(a)...

Zuzanko, vy to u vás doma máte tak krásné! Zvířátkům se leskne srst i kožíšky, to je tak, když jsou zvířátka opečovávána s láskou. Naši pejsánci nám dělají také samou radost. Ale často okoušou či počůrají mojí oblíbenou květinku, jinak to jde. Přeji vám, ať veškeré plánované práce stačíte a užívejte hezké babí léto.

Anonymní řekl(a)...

Zuzi z Vašich fotek na mě dýchá pohoda,souznění s přírodou,se zvířátky,prostě nádhera!Amálka,ale i všechna ostatní zvířátka jsou úžasná!Představovala bych si takový život,kdybych nemusela chodit do práce.I když vím,že to je dřina,dřina a zase dřina.Ale krásná,která by mi dávala smysl.Jen se zvířátky,menším políčkem,kde by si člověk vypěstoval téměř vše,co potřebuje k životu.
PS.:Ten kovový plot - také nádhera!!!Přeji krásný den .Jana

rêve de vivre řekl(a)...

Zuzi, máte za sebou vykonanej veľa práce, ale tej Vy máte veľa stále. Zvieratká sú neskutočne krásne, ale je to určite i drina. Prajem Vám krásny zbytok leta. Andrea

Majka řekl(a)...

Zuzi, to je práce jako pro regiment. jste šikulové. a taky, máte tam plno "pomocníků"
přeji taky krásné léto. Majka

Dana řekl(a)...

Zuzí, máš vůbec čas odpočinout si na lehátku???? nebo ho tam máš jen jako dekoraci :-) hezky vám to roste a plodí.
my už na zahradě postupně sklízíme :-). Máš moc pěkné barvy mečíků. Letos jsem nasadila mečíky nejenom na zahradu, ale zkusila jsem i doma, na balkoně, do květináče a povedlo se, kvetou!!
krásný den

bláznivý zahradník řekl(a)...

Jak to všechno stíháš? Ze tvých fotek dýchá pokoj, klid, pohoda...
díky za tvoje fotky a povídání
Pavel

Lenka Hložková řekl(a)...

Milá rodino,
jste pro mě neuvěřitelní,pracovití.Obrovský vzor.Kéž by můj muž už dozrál k tomu mít zvířata.Máme tu prázdné chlévy a já bych je tak ráda naplnila takovým životem jaký tu kdysi byl.
Snad mi dovolí pár slepiček jednou....Mějte se u vás krásně a děkuji opět za nahlédnutí.Lenka

Susie řekl(a)...

Marionnetko :-):-*** naštěstí pleju jen jeden šňorek a ty další obstará technika :-) jinak by mi asi už hráblo haháááá Moc Tě zdravím♥☼

Susie řekl(a)...

Milá Pavli, moc děkuji ♥ s pejsáčkama je život krásný :-) a nějaké to počůrání jim rádi tolerujeme, že :-) :-) však nám to vrací svou láskou a oddaností ♥ Krásné babí léto Pavlinko♥

Susie řekl(a)...

Janičko, moc děkuji za návštěvu i přízeň♥ těší mě, že to cítíte stejně...no..nemuset u toho chodit do práce, by bylo super :-) na druhou stranu.. díky v dnešní době za ni.. že :-) Nádherné dny♥☼ a děkuji♥

Susie řekl(a)...

Andrejko moc zdravím ♥♥♥ krásný zbytek léta i Tobě a moc děkuji za návštěvu♥.. Docela se začínám těšit na podzim :-) že si odpočinu .-) :-)

Susie řekl(a)...

Mají :-) no ti pomocníci.. ty jsou nej :-) hihihi.... dnes na mě opět čekalo pár látek mimo skříňku.. budeme muset dát sklo..., aby už Jůli nevyhrabávala....

Susie řekl(a)...

:-) Dani.. tak letošní rok.. jsem ho využila cca 5x pro ležení s knihou v ruce.. a pak párkrát, když jsem únavou odpadla z kopání,.. a to i v zablácených gumákách a čekala na vodu a kus čokolády, abych si srovnala cukr,.. ale dobrý :-) Mečíky mi dělají radost... škoda, že časem všechny zase zrůžoví :-/.. Tý jo..to je super nápad do květináče.. jsi šikulka.. musí to být krásné.. já je příště musím dát ještě hloubš.. docela se mi lámou.. a to jsem dodržela 10cm.. no.. málo..Krásné dny Daníí

Susie řekl(a)...

Pavliku, jde to :-) dle mého tedy pomalu hihihi.. ale postupně se jistě dopracujeme do finále :-) pokud je to na statku možné :-) S manželem jsme dobře sehraní a on toho hodně sám zastane.. šikula.. tak to pořád tak nějak svépomocí pytlíkujeme :-) ale právě.. jak píšeš.. klid, pohoda.. pokud to člověk vše dělá z lásky.. a jako zábavu..pak je to znát :-) Krásné dny i Tobě :-)a děkuji za návštěvu☼

Susie řekl(a)...

Leničkoo ♥ to je krásné oslovení :-) moc děkuji♥.. jéejej se budu červenat... fakt! Ty.. můj vzor a inspirace!!!♥ děkuji Ti♥.. to by byla škoda chlévy nevyužít.. však on si dá časem říct .-) ona ta zvířátka na vesnici a k statku prostě patří.. tak držím palečky.. určitě vám velmi obohatí život, když nezůstane jen u slepiček :-) .-) Moc děkuji za návštěvu♥♥♥

Okomentovat

♥ Děkuji za návštěvu ♥